donderdag, oktober 13, 2005

Marktplaats start met extra service veilig handelen op afstand

Het originele persbericht:

Marktplaats.nl biedt extra service voor veilig handelen op afstand

Marktplaats kondigt samenwerking aan met Triple Deal Escrow

EMMELOORD, 12 oktober 2005 – Marktplaats.nl biedt voortaan haar gebruikers een extra optie tot meer veiligheid bij de afhandeling van een transactie op afstand. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vandaag aangekondigde samenwerking met Triple Deal, een dienstverlener op het gebied van betalings- en borgservices voor de on- en offline markt. Door gebruik te maken van de Escrow service van Triple Deal zijn zowel de koper als de verkoper beschermd en biedt het beide partijen zekerheid over de transactie.

Marktplaats.nl streeft ernaar haar gebruikers een zo veilig mogelijke handelsplaats te bieden. Om die reden wordt er voortdurend actief gewerkt aan het bevorderen van een veilige handelsomgeving. Zo biedt de site uitgebreide informatie & tips over veilig handelen. Voor de bescherming van intellectueel eigendom bestaat er op Marktplaats het Melding van Inbreuk programma. Met de vandaag aangekondigde samenwerking biedt Marktplaats.nl haar gebruikers nu ook de mogelijkheid om transacties op afstand - via Triple Deal als derde partij - veilig af te handelen.

Werkwijze

De kracht van de door Triple Deal geleverde borgservice, Escrow service genaamd, zit in het ‘gelijk oversteken’. Zodra een koper en verkoper een prijs hebben afgesproken op Marktplaats.nl voor het product, kunnen zij zich, via de link op Marktplaats.nl, gratis inschrijven bij Triple Deal. Zodra beide partijen akkoord zijn met de voorwaarden van de transactie betaalt de koper het bedrag aan Triple Deal. Triple Deal informeert beide partijen dat de betaling is ontvangen en houdt dit bedrag als onafhankelijke ‘derde partij’ in beheer. Dan stuurt de verkoper het product naar de koper, die dan zeven dagen heeft om het product te inspecteren. De koper bericht Triple Deal dat het product goed is ontvangen waarna Triple Deal de betaling op rekening van de verkoper stort. De verkoper heeft zo de garantie dat de verstuurde spullen daadwerkelijk worden betaald. De koper heeft de zekerheid dat zijn betaling veilig wordt gesteld totdat de goederen in zijn bezit zijn.

Ter introductie is de service voor kopers en verkopers op Marktplaats.nl vanaf vandaag drie maanden gratis. Voor bankbetalingen wordt wel een bedrag in rekening gebracht van €0,75 voor de koper en €1,25 voor de verkoper. Marktplaats.nl en Triple Deal bekijken hoe in de toekomst de service zo voordelig mogelijk aangeboden kan worden.

Zie voor meer informatie: http://statisch.marktplaats.nl/html/escrow/index.htm

Over Triple Deal

Triple Deal is een Nederlandse toonaangevende dienstverlener op het gebied van betalings- en borgservices voor de on- en offline markt, opgericht in 1998. Tot de klantenkring van Triple Deal behoren onder andere eBay.nl, Woninghuren.com, Wegener multimedia, Lexa.nl, KPN Internet en SCHOOLbank. Kijk voor meer informatie over de diensten van Triple Deal op www.tripledeal.com en voor de Escrow diensten in het bijzonder op www.tripledeal.com/nl.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 70.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage