donderdag, september 29, 2005

Marktplaats.nl actie voor Prinses Beatrix Fonds groot succes

Het originele persbericht:

Totale opbrengst € 14.766,-

Cultureel uitje met Annemarie Jorritsma brengt maar liefst € 6.500,- op

Emmeloord, 26 september 2005 - Op www.marktplaats.nl heeft de actie voor het Prinses Beatrix Fonds ruim € 14.000,- opgebracht. Eén van de meest populaire advertenties, een dag op stap met Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, bracht maar liefst € 6.500,- op. Ook het rijden in een Lamborghini bleek erg gewild, en bracht € 3.000,- op.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het Prinses Beatrix Fonds ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van Hare Koninklijke Hoogheid Beatrix. Morgen zal Marktplaats directeur Oscar Diele de volledige opbrengst persoonlijk aan Hare Majesteit de Koningin overhandigen tijdens haar bezoek aan de provincie Flevoland.

Tijdens een groots opgezet pleinfeest in het Museumkwartier te Lelystad, waar alle gemeentes zich op diverse manieren presenteren, zal Hare koninklijke Hoogheid Beatrix kennismaken met jong en oud in Flevoland. In lijn met het thema ‘jong en oud’ wordt de nieuwe digitale manier van handelen via Marktplaats.nl tegenover de traditionele manier van veilen gezet. Zo zal er morgen – naast de al gehouden Internet veiling - ter plaatse een bekende veilingmeester uit de Noordoostpolder enkele bijzondere objecten ‘live’ veilen. Ook deze opbrengst komt ten gunste van het Prinses Beatrix Fonds.

Tot vandaag 12.00 uur was het mogelijk om te bieden op de bijzondere Marktplaats advertenties, beschikbaar gesteld door verschillende bedrijven in de provincie Flevoland, waaronder ook:

· Mountainbike clinic voor 10 personen gegeven door Bart Brentjes – Opbrengst € 500,-

· Verzorgde reis naar de Olympische Spelen in Turijn 2006 - Opbrengst € 600,-

· Hulp-burgemeester zijn van Lelystad voor één dag - Opbrengst € 1.201,-

· Dagdeel rijden in een Oranje Lamborghini Garraldo - Opbrengst € 3.000,-

Over het prinses Beatrix Fonds en De Beatrix

In Nederland lijden meer dan tweehonderdduizend mensen aan polio, multiple sclerose en ruim zeshonderd verschillende spierziekten. De meeste van deze ziekten zijn chronisch en ongeneeslijk.

Het Prinses Beatrix Fonds spant zich sinds 1956 in om de kwaliteit van leven van de patiënten zo hoog mogelijk te houden. Mede dankzij het werk van het Prinses Beatrix Fonds kunnen patiënten bijvoorbeeld hun hobby beoefenen of een studie volgen. Voor gezinnen met een familielid dat aan een van de ziekten lijdt, zijn er aangepaste vakantiehuizen beschikbaar.

Tevens subsidieert het Prinses Beatrix Fonds het Wetenschappelijk Onderzoek. Jaarlijks kunnen zo'n vijftien onderzoeken worden begonnen. Hierdoor groeien de mogelijkheden om spierziekten en de andere aandoeningen te remmen, te genezen en/of te voorkomen.

Tijdens SAIL 2005 doopte Koningin Beatrix de catamaran ‘De Beatrix’. Het schip is 1 van de jubileumgeschenken bij haar 25-jarig Regeringsjubileum. Het Prinses Beatrix Fonds heeft de 18 meter lange Catamaran laten bouwen, uitgerust met de modernste technieken waar mensen met een handicap gebruik van kunnen maken. De Beatrix vervangt “de Zonnetij” van NebasNsg, de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking. Dit schip moet na 30 jaar dienst uit de vaart worden genomen, tot groot verdriet van de mensen die daar gebruik van maken.

De Beatrix zal vanaf 2006 gaan varen en kan zelfs vanuit de rolstoel met een joystick worden bestuurd. Zo kunnen watersportliefhebbers met een beperking genieten van een bijzondere vakantie op de Friese meren en de Waddenzee.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 70.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage