maandag, mei 15, 2006

Mark Twain citaat over San Francisco

Mark Twain zei het al: "The coldest winter I have ever known, was a summer in San Francisco" Hele dag in San Jose was het een graadje of 26. En ik zat mij al de hele dag te verheugen op een lekker koud biertje in het park na thuiskomst. Dus de trein gepakt om 6.25, zodat er tenminste nog wat tijd overblijft. Aangekomen in San Francisco wordt het een heel ander verhaal. Mist rolt over de stad, en het is een aantal graadjes kouder. Dus die oude Mark had toch gelijk... Maar dat mag de pret niet drukken. Heb een aantal mensen gesproken die eerst in San Jose hebben gewoont, maar daarna snel de stad verkozen hebben. Ondanks het reizen elke dag en het mindere weer ivm de mist, verkiezen veel van de mensen die bij Google, Yahoo en eBay werken om in de stad te wonen. Dus een goede beslissing geweest! Verder heb ik nog een leuke ontdekking gedaan bij Snap.com.

Ik lees net een leuk stuk van Paul Aelen op Dutchcowboys (ik moet daar ook echt maar weer eens een stukje schrijven) over Snap.com.

Het klinkt SEA-adverteerders misschien als muziek in de oren: alleen betalen wanneer bezoekers ook echt iets kopen. Dat is het idee dat Bill Gross, oprichter van zoekmachine Snap.com wil toepassen. Gross is trouwens niet de 1ste de beste: hij is ook degene die 't PPC SEA-systeem introduceerde, en een stuk of 50 .dot.com's succesvol maakte. Hij lijkt nu terug te komen van zijn PPC-systeem.

Ook John Battelle schrijft een heel interesant stuk over Snap.com:

Today Snap is relaunching as a "broadband search engine." That means, it's heavy on Ajax features, clustering, and related results, among other things. It certainly is a new look. The results include large thumbnails of prospective pages, for example, and a suggested terms autocomplete feature (not unlike Google Suggest). In fact, there are tons of features that have been tried in various other places, but never have so many been implemented in one place at one time. It's an attempt to fight one's way out of the single search box interface, and whether it works or not, it's worth a look. The theory is sound - which is usually the case with Gross's companies - but often he's ahead of the market.

Over het algoritme:

Snap is also rethinking relevance by licensing ISP clickstream data and feeding it back into its relevance engine. This to me is where the really interesting stuff lies. It's a way to fight spam - folks tend not to spend a lot of time visiting spammy sites - and, in an ideal world, provides a potentially better set of results than simple link analysis.

Nu staat John aangeschreven in de searchmarkt als een kenner, dus ik volg zijn weblog altijd met grote interesse. Nou was mij snap.com ook al opgevallen. Strakke interface, met een groot voorbeeld van de site aan de rechterkant. Dat vind ik er wel mooi uitzien. Ik ging ook eens kijken hoe het algoritme was. Voer zomaar wat steekwoorden in om te kijken waarmee de machine op de proppen komt. Wanneer het interesant werd was bij het zoekwoord hyves, een van mijn favorieten op dit moment... Wanneer ik het voorbeeld van het resultaat hyves.nl zie in het rechterdeel van de site, krijg ik de normale site te zien. Hyves

Echter als ik kijk naar het resultaat van hyves.net, een domein extentie dat ook door de site gebruikt wordt, zie ik dat Snap de site als adult content definieerd.

Hyvesnet_1

He maar daar klopt toch geen hout van. Oke, dat sommige foto's op de site af en toe wat NSFW zijn, dat valt nog te betwisten. Maar om dat nou onder adult content te plaatsen, is zelfs voor conservatieve amerikanen overdreven!

Ga Raymond maar eens inlichten over deze praktijken.

Zie verder dat ik een aantal open uitnodigingen nog heb staan, en drie jarigen deze week in mijn netwerk :)

Update: Dennis Goedegebuure: Hey Raymond...check this out: Link Dit kan toch niet gebeuren met Hyves... Let the dogs out :dog: and set this straight :taz: Groeten uit San Francisco

Raymond: raar verhaal inderdaad! zal er een paar van onze zuid amerikaanse hyvers langs sturen...:machinegun:

Dennis Goedegebuure: Laat het mij maar even weten of die pablo escobar en amigo's een schuiladres in de Valley nodig hebben. :whistle: Raymond: :-D is goed, ben je onze Mr Wolf in de valley... :-) het lijkt trouwens wel alsof het nu niet meer zo is? ik heb het net geprobeerd met hyves.net en er gebeurde niets, met sex.com kreeg ik wel de waarschuwing...

Dennis Goedegebuure: hhmm, vreemd. Ik check net en krijg weer de waarschuwing. Zou de puriteinse ip politie er achter zitten... "U surft dan wel mee op wifi van uw buurman, maar adult content mag u dan nog steeds niet zien"

Het ziet er dus naar uit dat alleen ik in de VS hier last van heb! Nogmaals, Hyves is bij lange na geen adult site. Dus zou ook niet als zodanig geclassificeerd moeten worden.

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage